Βιογραφικό

Βιογραφικό

Ο Κυριάκος Κώστα Καρεκλάς γεννήθηκε στην Αθηένου στις 11/01/1957. Είναι παντρεμένος με τη Χρυσούλα Ταμπλιού και έχουν τρία παιδιά, τον Κωνσταντίνο τον Πέτρο και την Έλενα.
Απόκτησε τα Διπλώματα Μπάτσιελορ (1981) και Μάστερ (1982) στην Πολιτική Μηχανική με ειδίκευση στις κατασκευές του Πανεπιστημίου CITY COLLEGE OF THE CITY UNIVERSITY OF NEW YORK με τη μεγαλύτερη διάκριση (γενικό βαθμό 3,86/4,00) και με διάφορα βραβεία, αποφοιτώντας ως ο 2ος καλύτερος φοιτητής του Πανεπιστημίου του το 1981 και σπουδάζοντας με υποτροφίες που έπαιρνε κάθε εξάμηνο λόγω των επιδόσεών του. Ενώ σπούδαζε για το Μάστερ (1981-1982), εργάσθηκε με επιτυχία στην εταιρεία των τρένων της Νέας Υόρκης (NEW YORK METROPOLITAN TRANSPORTATION AUTHORITY) ως Πολιτικός Μηχανικός.

Τον Οκτώβριο του 1982 εργοδοτήθηκε στην Κύπρο από την Εταιρεία METKON και εργάσθηκε ως υπεύθυνος μηχανικός χωματουργικών της Εταιρείας στην κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας – Λεμεσού και του Φράγματος Καλαβασού. Από την 01/06/1983 μέχρι σήμερα εργάζεται στην Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας ως ο Προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας της Κεντρικής Υπηρεσίας Κοινοτικών Συμβουλίων Λάρνακας. Στα πλαίσια των σπουδών του πρόβαλε το πρόβλημα της Κύπρου σε 3 εκδηλώσεις στο Πανεπιστήμιο με παρουσίαση Κυπριακών και Ελληνικών χορών και ομιλίες σε σχέση με την τουρκική εισβολή και τις τουρκικές καταστροφές στην Κύπρο.
Έχει αναπτύξει έντονη επαγγελματική δραστηριότητα και εκτιμάται για το έργο του από όλες τις Τοπικές Αρχές της Επαρχίας Λάρνακας. Πολλά και σημαντικά έργα στο Κίτι (Πάρκο Αγγελόκτιστης, κοινοτικά κτίρια, κεντρική πλατεία, επίλυση πλημμυρικών προβλημάτων κλπ), στα Περβόλια (αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων, κεντρική πλατεία, επίλυση πλημμυρικών προβλημάτων κλπ), στην Ξυλοφάγου (κεντρική πλατεία, πεζόδρομος προς εξωκλήσι Παναγίας, επίλυση πλημμυρικών προβλημάτων κλπ), στα Λιβάδια (πάρκα, αναμόρφωση δρόμων, επίλυση πλημμυρικών προβλημάτων κλπ), στη Βορόκληνη (παλιά γειτονιά, πάρκα, χώροι στάθμευσης, επίλυση πλημμυρικών προβλημάτων κλπ), και σε πολλές άλλες Κοινότητες και Δήμους της Επαρχίας, φέρουν και τη δική του σφραγίδα.


Από τις 15/06/2004 και μέχρι το τέλος του 2005 διετέλεσε, κατόπιν έγκρισης του τότε Επάρχου Λάρνακας, προσωρινός διευθυντής της Αναπτυξιακής Εταιρείας Επαρχίας Λάρνακας, με έντονη δραστηριότητα. Συμμετείχε στις προσπάθειες ίδρυσης του Συλλόγου Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας, ενώ βοήθησε στην έγκριση της Αναπτυξιακής Εταιρείας Επαρχίας Λάρνακας ως Ομάδας Τοπικής Δράσης (σε σχέση με το πρόγραμμα LEADER) και την έγκριση συμμετοχής της σε πολλά Ευρωπαϊκά ανταγωνιστικά προγράμματα, που έφεραν προστιθέμενη αξία σε όλη την Επαρχία.
Έχει πολύ καλές σχέσεις και πολλούς συνεργάτες σε Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς, Αναπτυξιακές Εταιρείες και Δήμους σε όλη την Ευρώπη, ενώ μετείχε σε πολλές συναντήσεις, συνέδρια και ημερίδες στην Ελλάδα, στην Ιταλία, στη Γαλλία, στην Ισπανία, στην Πορτογαλία, στο Βέλγιο, στη Δανία, στη Φινλανδία, στη Μάλτα, στη Βουλγαρία, στο Ζαρζίς της Τυνησίας και αλλού.
Το 2014 στα πλαίσια ημερίδων που έγιναν στη Σάμο και το Ηράκλειο Κρήτης, παρουσίασε ως Κύπριος εκπρόσωπος, αντίστοιχα τα θέματα ‘‘Πώς αντιμετωπίζονται ακραία καιρικά φαινόμενα στην Κύπρο από τις Επαρχιακές Διοικήσεις’’ και ‘‘Η κατάσταση των νερών στην Κύπρο’’.

Advertisement